Ако имате између 16 и 26 година и живите у општинама Књажевац, Зајечар, Бољевац или Сокобања креативни сте и интересује вас:
• музика и/или,
• плес и/или,

banner 1Од 1. марта започиње процес пријављивња младих за учешће у креативним камповима у оквиру пројекта „Омладинска уметничка мрежа“, подржаног кроз Програм прекограничне сарадње Interreg-IPA Бугарска-Србија 2014 - 2020 ".
Партнери на пројекту су Национално читалиште" Развитие - 1893 “, из Белограчика, Бугарска и Дом културе Књажевац, Република Србија, главни циљ пројекта је стварање окружења за развој талената, креативних вештина и међукултурног дијалога међу младима из прекограничног региона Видин -Зајечар.
Да би се то догодило, планирано је организовање и одржавање омладинских кампова у шест креативних области: ликовна уметност, креативно писање, музика, плес, позориште и фотографија. Сваки од кампова трајаће 6 дана и завршиће се „Вечем талената“, током које ће млади представити своја достигнућа локалним заједницама у Књажевцу и Белоградчику. Сваки од кампова водиће српски и бугарски ментор.
Да би се придружили креативним камповима, млади морају имати између 16 и 29 година, показати интересовање за релевантно креативно поље и имати сталну или тренутну адресу у округу Видин, Бугарска или округу Зајечар, Србија. Ако је особа млађа од 18 година, биће потребан писани пристанак родитеља. Више информација о пројекту, као и условима и документима за пријаву за учешће у омладинским камповима можете погледати на Facebook страници пројекта: Омладинска Уметничка Мрежа-ОУМ (https://www.facebook.com/oumknjazevac).
Након кампова, млади учесници ће заједно са својим менторима имати прилику да учествују на Форуму посвећеном развоју омладинског предузетништва у области културе и креативних индустрија. Поред тога, имаће прилику да учествују и покажу своје способности на Међународном фестивалу културе младих који се више од 50 година одржава у Књажевцу, уз подршку Министарства културе Републике Србије. Србија. На овај начин млади ће представити вештине и знања која су стекли у оквиру пројекта, као и промовисати створену Омладинску уметничку мрежу.
Овај пројекат се кофинансира од стране Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

banner 2

euОва публикација је направљена уз помоћ средстава Европске уније кроз Interreg-IPA Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија под бројем CCI No 2014TC16I5CB007.  Јединствено одговорно лице за садржај ове публикације је Дом Клутуре Књажевац и ни на који начин не може бити тумачен као став Европске уније или Управљачког тела програма.

Дом Културе Књажевац је дана 19.05.2020. започео са реализацијом пројекта „Омладинска уметничка мрежа“. Пројекат је намењен младим људима који се баве уметношћу у прекограничном региону округа Видин-Зајечар, представницима културних институција, грађанским организација и локалним властима као носиоцима омладинских политика на локалу.

© 2017 Дом културе Књажевац